Kişisel bakım ürünlerinde oldukça fazla tercih edilen odunsu kokular, mumlar ve oda kokularında da bir o kadar popülerdir. Uzun ömürlü ve kalıcı tesirleri olan, hoş ve zarif kokulardır. İnsan üzerinde bıraktığı tesirler genel olarak çok yönlü ve derindir. Bu nedenle birçok farklı çağrışım yapabilme özelliği bulunmaktadır.

Adından da anlaşılacağı üzere ardıç, sedir ve sandal ağacı kokusu gibi odun kokularından oluşmaktadır. Bu durum sanki bir ormanda ağaçların arasında yürüyormuş hissi yaratmaktadır. Yarattığı bu tabiat etkisi aynı zamanda özgür, canlı ve ruhen temizlenmiş olma hissini ortaya çıkarmaktadır.

Güçlü, çok yönlü ve derin duygulara çağrışım yapılmasını sağlayan odunsu kokular yalnızca kişisel bakım ürünlerinde değil ortam kokularında da sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle huzurlu ve rahatlamış hissetmeye ihtiyaç duyulan alanlar için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra özgür ve başına buyruk olma isteği uyandırmak istendiğinde de tercih edilir. Ayrıca tutkulu ortamlar yaratılmak istendiğinde de odunsu kokular aranmaktadır.


Odunsu Kokular ve Rahatlatıcı Etkisiyle Tanışın

Yapılan pek çok bilimsel araştırmaya göre odunsu notalara sahip kokuların insanlar ve bazı hayvanlar üzerinde rahatlatıcı etkileri bulunuyor. Ormanın, doğa ve ağaçların insan ruhunun derinliklerine işleyen etkisi bu kokuların fazlaca tercih edilmesini sağlıyor. Tabiatın huzurlu ve özgür hissettiren havasını bulunduğunuz ortamlara getirebilirsiniz.

Özellikle koltuk ve oturma grubu, yatak benzeri ürünlerin satıldığı mağazalarda, müşteriyi sakinleştirmek ve dinlenme isteği uyandırmak için kullanılmaktadır. Koku algıları tarafından milisaniyelik bir odunsu koku almak bile bu etkiyi yaratmaya yetiyor. Bunun sebebi koku duygusunun bilinçaltına hızlı bir şekilde inebilmesi ve koku hafızasının inanılmaz hızıdır.

Aynı zamanda insanın içini ısıtan ve bir nevi tütsü havasında olan kokulardır. Bu kokunun bulunduğu alanlarda bilinçaltına samimiyet algısı da gönderilmektedir. Samimi, içten ve sıcak bir ortamda kim daha fazla kalmak istemez ki? Bu sayede özellikle ev ortamı yaratılmaya çalışılan mağazalarda, balkon ürünleri satılan yerlerde kullanılmaktadır.


Ferah Bir Oda Kokusu İçin En Güzel Tercih

Odalarınız veya ofisiniz için tercih edebileceğiniz odunsu koku kartuşlarını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Uzun süreli ferahlık için en uygun kokulardan biri olan odunsu kokular, ev ve ofislerinize çok yakışacaktır. Sitemizde bulunan kokulandırma cihazları ile bu ferahlatıcı etkiyi daha uzun süreli hissedebilirsiniz. Adeta ormanda bol miktarda ağaçların arasından geçerek bir doğa yürüyüşü yapıyor gibi hissetmek istemez misiniz? https://samorna.net/index.php?route=product/category&path=223 linkine tıklayarak uzun süreli etkiler için koku cihazlarımızı inceleyebilirsiniz.

Odada bolca vakit geçiren öğrenciler veya evinde vakit geçirmeyi sevenler için muhteşem bir seçenek olan odunsu notalar, dünyada da çok fazla kullanılmaktadır. İşten yorgun döndükten sonra dinlendirici bir müzik açıp keyfini sürenlerden misiniz? Dinlenmek için duyma duyunuzdan daha etkili olan koku duyunuzu da devreye sokmak istemez misiniz? Gerek işletmeler gerekse evine oda kokusu arayanlar için dünya genelinde popüler olan koku tekniğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Klinik Kokusu Arayanlar İçin Muhteşem Bir Seçenek

Genellikle hastane, eczane ve klinik kokuları rahatsız edici kokularıyla bilinmektedir. Yalnızca güzel kokuların değil kötü kokuların da koku hafızasını ciddi oranda etkilediği bilinmektedir. Bu nedenle pek çok insan klinik gibi ortamlarda bulunmayı pek fazla tercih etmemektedir. Bunu önlemenin en güzel yolu ortamın havasını değiştirmek ve insanlar üzerinde pozitif etkiler yaratmak için hoş kokular kullanmaktır.

Klinik kokusu arayanlar için, insan ruhunda geçmişe yönelik travmaları tetiklemeyen, hatta rahat ve güvende hissettiği ortamların kokularını kullanmak etkili sonuçlar doğuracaktır. Bilinçaltına hızlı bir şekilde gönderilecek hoş kokularla bu etkiyi yaratmak mümkündür. Ortamda uzun süreli ve kalıcı kokular yaratmak için profesyonel koku cihazları kullanabilirsiniz. Bununla beraber https://samorna.net/gul-kokusu linkine tıklayarak gül kokusu gibi hoş bir kokuyu kullanarak ortamın havasını tamamen değiştirebilirsiniz.


Odunsu Kokuların Baştan Çıkarıcı Etkileri

Odunsu kokuların hem erkekler hem de kadınlar için baştan çıkarıcı etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle çoğu iç çamaşırı mağazası, güzellik salonları ve kozmetik mağazaları bu kokuyu tercih etmektedir. Fresh kokular gibi insana huzur veren ve derin bir etki yaratan odunsu kokular aynı zamanda yoğun bir özgüven aşılamaktadır. Bu özgüven hissi sayesinde kendinden emin ve ne istediğini bilen müşteri kitlesi rahatlıkla oluşturulmaktadır.

Doğadan alınan ilhamla ağaçların canlılığını hissettiren odunsu notalar, insanlar üzerinde dinamik bir etki yaratmaktadır. Canlı ve enerjik hissettiren bu duygular sosyal ortamlarda daha aktif ve girişken olunmasını sağlar. Bu da kendini iyi ifade edebilme ve güçlü hissetme dürtülerini tetikler. Hal böyle olunca ortaya ayakları yere sağlam basan ve bulunduğu ortamı terk etme ihtiyacı hissetmeyen insanlar çıkar.

Pazarlama sektöründe odunsu kokuların daha fazla tercih edilmesinin bir nedeni de, müşteri kitlesinde bir güven hissi yaratmaktır. Ortama duyulan aidiyet duygusu güven oluşumunu tetikleyerek, mağazada daha fazla vakit geçirilmesini sağlamaktadır. Bu durum marka bilinirliği ve markaya duyulan güven konusunda da başarı elde etmenin basit bir yolu olarak görülmektedir.